
.png)
יהי החודש הזה
מאולפנית הראל
סיכום חודש טבת ...
תלמידות והורים יקרים!
חודש שבט הוא החודש שבו חל ראש השנה לאילן וכשאנו יוצאים החוצה ורואים את החורף הקודר, את העצים נטולי העלים והפירות, את האדמה הבוצית ואת השלוליות אנו שואלים - למה? למה דווקא עכשיו? זה הזמן המתאים לחגוגו ראש השנה לעצים ולפרחים?
חכמים במסכת ראש השנה קובעים שמכיוון שבתקופה זו של חודש שבט ירדו רוב גשמי השנה בדרך כלל, העצים נמצאים במצב של התחדשות פנימית, שעדיין איננה ניכרת לעין המתבונן מבחוץ.
כאן מתגלה המסר החינוכי המופלא שחכמים מאירים בימים מעוננים וקרים אלו.
כשאנו מתבוננים על דברים, על עולם הטבע והעצים, על תהליכים שקורים בהרבה תחומים, וכן, גם על בני אדם, אנחנו צריכים לאמץ את העיניים, להתבונן לא רק על הנראות החיצונית, אלא על התהליך הפנימי המתרחש מתחת לפני השטח.
אנו נמצאים בימים בהם העננים מכסים ומטשטשים את נקודת המבט שלנו לגבי הרבה תחומים ומאד קשה לראות קדימה ולקבוע מה הולך להיות בעתיד.
אך אנו בטוחים שבסופו של תהליך הצמיחה והאביב שיגיעו בעקבות התהליכים הפנימיים אותם כולנו עוברים יביאו איתם פרץ של חיים ושמחה!
הרב יאיר
חודש טוב


מבצע "מתוק בלב"

כחלק מתהליך זיכרון, הקימה בת גלים שער, אימו של גיל-עד הי"ד את מיזם מתוק בלב במסגרתו היא מבקשת לאפות מאכלים מתוקים ולחלקם, במטרה להגביר את אהבת החינם.
גיל-עד אף פעם לא היה שוכח את ימי ההולדת של משפחתו וחבריו ולכן הפעילות מתקיימת מדי שנה ביום הולדתו.
במסגרת זו התגייסו תלמידות שכבה ז', הצוות החינוכי ובנות השירות הלאומי לחלוקת מוצרים מתוקים באולפנית ועשו לכולנו בהחלט מתוק בלב.

ניר גלים בית העדות
שכבת י"א יצאה לסיור בבית העדות להנחלת זיכרון השואה במושב ניר גלים.
במקום התקיימה פעילות חינוכית שעסקה בהנחלת זיכרון השואה כחלק בלתי נפרד מעיצוב זהות יהודית וישראלית.

מאירות את החיים בדרכם של הנופלים
שכבת ט' יוצאת בימים אלה למסע שהוא מהלך, בו הן תהינה לומדות ושותפות לתהליך הכנת טקס יום הזיכרון לחללי צהל ונפגעי פעולות האיבה ,שאותו ינחו ביום הזיכרון.
במסע נלמד יחדיו, נכיר ונתייחד עם דמותם ועוז רוחם של הלוחמים על הגנת המולדת, מדינת ישראל. את המסע מלוות המחנכות, שלומית המנהלת, עידו המורה לשל"ח, לאה רכזת השכבה והרב יאיר.
"כי מידי דברי בו זכור אזכרנו עוד"
יחד נלמד ונזכור את הערכים שהיו נר לרגליהם ונרומם לאורם את המציאות לחיים טובים, מוסריים וערכיים יותר.



מצטרפים למשפחת אולפנית הראל
בימים אלה אנו מארחים באולפנית מקרוב ומרחוק
את תלמידות והורי כיתות ו'
לקראת ההרשמה לאולפנית לשנת תשע"ג.
בביקור כיתות ו' פגשו התלמידות מהיסודי את הצוות שלנו בתוכנית חוויתית ושמעו על האולפנית בשיח תלמידות מהשכבות השונות.


הכנה לשירות
המורה מיטל וייסמן רכזת הכנה לשירות משמעותי הובילה ערב הכנה לשירות עם שכבת י"א והוריהן ובמסגרתו פגשו הבנות את נציגת אלומה הגב' הדס יונתן שסיפרה על הגיוס לצהל כבת דתית, ונציגת עמותת שילה יעל פלקובסקי שסיפרה על ההתמודדויות בשירות הלאומי.


יום הלשון העברית
רכזת עברית המורה רותם ביתן, הובילה עם צוות עברית את יום הלשון העברית באולפנית הראל.
הפעילות התקיימה בכיתות החטיבה וכללה חדר בריחה מקוון, תחנות עם משחקי לשון, חידושי מילים מתוקים וכמובן קיר שליווה את היום עם מידע ותכנים בנושא.

ממשיכים עם של"ח
המורה עידו ממשיך לטייל בשבילי ארץ ישראל עם תלמידות האולפנית.
ביום זה טיילו בנחל אלכסנדר, דברו על הנחל אז והיום ועל ההשפעה שלו על הסביבה, ועל החשיבות שלנו בשמירה עליו ועל הטבע. הבנות לקחו חלק בפרויקט שנקרא "ניקיון למיליון" בו ניקו את שבילי הנחל כדי לאפשר סביבה נקייה ונעימה

הצגה" ככה (לא) הולכים על במה"
מדינת ישראל ציינה את שבוע שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, בחרנו באולפנית הראל לצפות בהצגה עוצמתית ומרגשת של מעין קילצ'בסקי, זוכת פרס בחירת הקהל ופרס ציון לשבח - תיאטרונטו 2021, ובו היא שיתפה על רגעים של התמודדות עם שיתוק מוחין מול עצמה, מול הגוף שלה, מול סביבה של עיניים בוחנות, לעמוד על שתי רגליים ולהיות שחקנית על במה ושלא יגידו שהיא לא יכולה.

טקס עשרה בטבת
בטקס מרגש בהובלת שכבת י"ב ומחנכותיהן, קיבל יום עשרה בטבת נופך מיוחד בשילוב עם הדור השני לשואה. המורה מירי פורגס סיפרה על אביה יהושע ניצול שואה ועל המשפחה שהקים לתפארת.
והמורה מירב דינור שיתפה על סבתא צלינקה שהייתה עבורה מקור השראה ועל האחריות שלקחה על עצמה להעביר הלאה לדור הבא.

"יד ושם" - סדנא באולפנית
לקראת צום י' טבת ,הקדשנו זמן להתייחס גם ליום הקדיש הכללי לזכר הניספים שלא נודע מקום ותאריך קבורתם- בכיתות ז,-ח .במקביל לשיעורי היסטוריה התקיימה סדנא עם מדריכות מטעם "יד ושם" שהגיעו לאולפנית.התלמידות שמעו וחקרו על דרכי הצלה מגוונות, עם מצילים שונים ועם הדילמות המוסריות הקשורות לסוגיית

הצלת יהודים בתקופת השואה. היה מעניין לחשוב ולדון בנוגע לנטיות האנושיות של האדם, ביכולתו לראות את מצוקתו של האחר ובשאלה מהו טבע האדם.
מעלין בקודש
השנה בנות כיתה ח' שותפות למסגרת בית ספרית חדשה בה כל בת בוחרת מסלול למידה לשעת מפגש שבועית בשעות הקודש
המחשבה שהובילה לחידוש של תכנית זו במסגרת בית הספר היא חשיבות הבחירה של הבנות בתכני הלימודים, ובמיוחד במקצועות הקודש
הבחירה מובילה לחיבור עמוק ושמח של הבנות עם התכנים הנלמדים, ולאפשרות לרומם אל הלימוד והשיח באופן יוצא דופן.המסלולים שהוצעו לבנות הם:
'צעדים ראשונים בלימוד גמרא' עם הרב יאיר,
'מדברים אמונה' - סביב סוגיות רלוונטיות ומאתגרות עם אתי עמיצור,
'התנ"ך מדבר אלי' - דרך סיפורי התנ"ך שפוגשים את חיי הבנות עם אתי שילה בן ישר,
ו'נפש יוצרת' - כתיבה ספרותית אמונית עם דפנה בן יוסף.
הלמידה נעשית בקבוצות לימוד קטנות, במקצועות מחוץ למסגרת הלימודית הרגילה. בשעה זו יש יכולות להנות להעמיק, לשאול, לכתוב ולהתפתח מתוך בחירה, ועד כה הצלחת התכנית רבה!
"את מסכימה?"
יועצות ביה"ס שגית ויהודית בשיתוף עם המרכז למניעת פגיעות מיניות ברעננה, קיימו סדנאות בנושא מיניות בריאה בשכבות ט'-י'.
הסדנאות יצרו שפה רלוונטית לבני נוער כחלק ממכלול שלם של האדם והובילו לנקודות שיח בצד הביולוגי וכשפה של תמרורים "מה כן ומה לא"?, הסדנא דייקה דרכים שיקשיבו לשאלה "את מסכימה"?
קבלת שבת באוויר הפתוח

וראש חודש שבט - פורח
.jpeg)